Termékek Menü
Ön itt jár: >

Toner kínálatunk

Rendezés:
Nézet:

Néhány szó a tonerekről:

A toner lézeres vagy más elektrosztatikus elven működő nyomtatókban, faxokban és fénymásolókban a festékanyag tárolására használt kazetta. A toner igen finom festékport tartalmaz, amelyet a nyomat előállítása során a készülékek a papír felületére égetéssel rögzítenek. A lézernyomtatóban speciális, fényérzékeny anyaggal bevont és elektromosan feltöltött henger található. Ezen egy lézersugárral jelölik meg a nem fehér pontokat: ahol a lézer a hengerhez ér, ott a henger semleges lesz vagy ellentétesen lesz töltött a henger többi részéhez képest. Amikor pedig a henger a festékrésszel érintkezik, akkor azokra a részekre tapad festék, melyeket ért a lézersugár. A festék ezután átkerül a papírra, majd beleolvad, mikor a papír áthalad egy 200 °C-os hengerpár között. A színes lézernyomatóban lényegében négy közönséges lézernyomtató mechanikája épül egybe, és az egyetlen fényérzékeny hengerükre a világoskék (cián), lila (bíbor), sárga és fekete festékhengerekről egymás után kerülnek fel a színek. A négy színnel való átfestéshez a lézersugárnak négyszer kell végigfutnia a fényérzékeny hengeren.

A lézernyomtatók legfőbb előnyei:

- sebesség,
- pontosság
- gazdaságosság (nyomatár).
 
A lézernyomtatók nagyobb sebességgel képesek nyomatot előállítani, mint a tintasugaras nyomtatók, hisz gyorsan képesek „mozogni”.
Pontosabb képet adnak, hisz a lézersugarak átmérője állandó, a tintasugarakkal ellentétben.
A lézernyomtatók beszerzése, megvásárlása drágábbak, mint a tintasugarasaké, ellenben a nyomatok előállítása, az üzemeltetés olcsóbb, így ott ahol nagyobb használatnak vannak kitéve, hamar megtérül az áruk. A pannon-toner webáruházban megtalálja az eredeti és a prémium minőségű utángyártott tonerek széles választékát.