Termékek Menü

Tintapatronok széles választékban

Tintapatron olcsón

Az olcsó tintapatronokra való áttérés, beleértve az utángyártásból származó tintapatronokat is, jelentősen csökkentheti, hogy mennyit költ erre a hétköznapi életben egyre inkább nélkülözhetetlen eszközre.  A legtöbb ember tisztában van azzal, hogy nem csak a nyomtató árcédulája az, amit a nyomtató vásárlásakor meg kell vizsgálnia.

Egy éves nyomtatási költségeit megvizsgálva a legtöbb esetben megállapíthatja, hogy a vásárolt nyomtatópatronok összköltsége meghaladta a nyomtató árát. Az esetek többségében nem tart sokáig, hogy a vásárolt nyomtató árának kétszeresét költse a nyomtatásra. A nyomtatógyártók híresek a nyomtatók alacsony, akár nyomott áron történő értékesítéséről, azzal a nem titkolt célkitűzéssel, hogy a vásárlók a későbbiekben ezt a különbözetet elköltik a festék- és patronvásárláskor.

Ha nem csak a nyomtató ára, akkor mi teszi a nyomtatót valóban költséghatékonnyá?

A rövid válasz: az oldalankénti költség. De vegyük sorra azt a két tényezőt, amelyek legnagyobb mértékben befolyásolhatják a nyomtatás költségeit.

# 1 - A nyomtató ára. Igen, természetesen maga a nyomtató ára is fontos tényező a vásárláskor. Az árak emelkednek, minél több funkciót tartalmaz a nyomtató. Ha otthoni felhasználó, valószínű, hogy nem lesz szüksége egy üzleti nyomtató nagysebességű, nagy kapacitású nyomtatására. Az otthoni nyomtatók általában olcsóbbak, mint az üzleti nyomtatók. De ez nem jelenti azt, hogy minden olcsó nyomtató kiválóan alkalmas az otthoni nyomtatásra, mivel még az otthoni nyomtatók is változnak funkcióikban és képességeikben.

# 2 - Tinta hatékonysága (oldalankénti költség). A nyomtatás oldalankénti költsége a legfontosabb tényező, amelyet fontolóra kell venni a nyomtató tényleges költségének meghatározásakor. A különböző tintapatronokat úgy tervezték meg, hogy bizonyos mennyiségű oldalt kinyomtassanak, mielőtt ki kell cserélni.  Az oldalankénti költség kiszámításához egyszerűen ossza el a patron költségét az oldal hozamával. Egy példa: a Canon 1215 toner oldalankénti költségének kiszámításához a termék árát (17225 Ft) osszuk el az oldalkapacitás számával (3000 oldal). Az eredmény 5,74 Ft, ez a Canon 1215 toner oldalhozama. Az Ön oldalankénti költsége oldalanként 5,74 Ft.

Ideális esetben minél kisebb az oldalankénti költség, annál hatékonyabb a tinta a nyomtató számára.