Termékek Menü

Nyomtatók széles választékban

Rendezés:
Nézet:

Annak ellenére, hogy a számítástechnika és informatika térhódításával egyre több adatot tárolunk digitális formában, a kézzel fogható szövegeket semmi sem pótolhatja. Így nem meglepő, hogy még ma is az egyik legfontosabb periféria a nyomtató. Azt gondolnánk, hogy a nyomtató kiválasztása, megvásárlása a kulcslépés ahhoz, hogy jó vásárt csináljunk. Sokkal alapvetőbb azonban, hogy saját valós igényeinkkel tisztában legyünk. Mindenki olyan nyomtatót szeretne, ami jól, olcsón és gyorsan nyomtat, emellett gazdaságosan és könnyen üzemeltethető. 

Tintasugaras vagy lézer nyomtató?

A nyomtató választás legfontosabb kérdése, hogy tintasugaras vagy lézer nyomtatót vigyünk haza. Mindkét típus rendelkezik előnyökkel, így a felhasználói igényeink határozzák meg, melyik lehet az ideális választás.

Tintasugaras nyomtatók

A nyomtatófejben egy kis festéksugár várja a hátulról jövő parancsot. Ha igenlő utasítást kap, akkor egy adag festéket köp a papír előtte lévő részére, ha nemleges utasítást kap, akkor simán odébb ugrik.

Előnyei: jó minőségű nyomtatás. Aránylag elfogadható ár. Szürke árnyalataiban is képes nyomtatni a legtöbbjük. Egy lap nyomtatási sebessége átlagosan 1-2 perc. Hátrányai, hogy a festékkazetta ára több ezer forint és csak körülbelül 1000 lapot lehet vele kinyomtatni. Ezenkívül nem lehet vele leporellóra nyomtatni, valamint kényes a betett papír minőségére és vastagságára. Sajnos a festékkazettának megvan az a rossz szokása, hogy hosszabb kihasználatlanság esetén beszárad, így kénytelenek vagyunk cserélni. Otthoni használatra ezt a típust javasoljuk.

Lézernyomtató

A jelenlegi egyik legjobb minőségű nyomtatást produkáló eszköz. Az elve hasonló a fénymásolóéhoz. Itt egy lézersugár égeti rá a mintát egy továbbító hengerre, amiről az időközben festéket kapott minta a papírra kerül. Fekete-fehér változata már 30-40 ezer forinttól elérhető. Az A/4-es lapot nyomtató 1 millió színű változat ára 50-80 ezer forint. Előnyei: igen jó nyomtatási minősége, nagy gyorsasága (1 perc alatt 2-10 lap), óriási nyomtatási kapacitása. Hátránya, hogy a nyomtató is és a festéket tartalmazó toner is igen drága. Megfigyelhető és igen figyelemre méltó törekvés, hogy minél több funkciót igyekeznek belezsúfolni egyetlen egy szerkezetbe. Például létezik egybeépített fax és printer, de van olyan készülék is, amely scannert is tartalmaz. Így ezeket a multifunkciós berendezéseket akár fénymásolóként is használhatjuk.